maandag 1 mei 2017

Krabkoekjes met Chilidipsaus

  • 140 g wit krabvlees, vers of uit blik
  • 2 el gehakte verse koriander, plus extra voor de garnering
  • 115 g kabeljauwfilet, gehakt
  • 1 el eiwit 2 teentjes knoflook,gehakt
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 tl gedroogde gemalen
  • zonnebloemolie, voor het chilipeper bakken
  • 1 stengel citroengras, geschild, fijngehakt
  • 1 el geraspte verse gemberwortel
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el halfvolle crème fraiche

Instructies


1 Pureer het krabvlees, de kabeljauw, knoflook, chilipeper, het citroengras, de gember, koriander, het eiwit en wat peper en zout grof. Zet het 30 min. afgedekt in de koelkast. 2 Maak de dipsaus: meng beide ingrediënten. 3 Verhit wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, schep 3 volle eetlepels krabmengsel in de pan en druk de bergjes plat met een spatel. Bak de koekjes 3-4 min. per kant, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de andere koekjes bakt. 4 Serveer drie krabkoekjes per persoon met een lepel chilidipsaus erbij. Garneer met koriander.

VOOR 2 PERSONEN
14 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinaasappelgranita

vers geperst sap van 3 sinaasappels  dunne reepjes sinaasappelschil, voor de garnering 1 el citroensap Instructies 1 Schenk het s...