zaterdag 22 april 2017

Zalmsalade met teriyaki

  • 1 1/2 el sojasaus
  • 1 tl sesamzaad, voor erbij, 
  • 4 el vers sinaasappelsap
  • naar wens 2 el sherryazijn
  • 2 el witte wijn
  • 2 zalmfilets, elk ongeveer 140 g
  • versgemalen zwarte peper en zout


Instructies


1 Verwarm de grill voor op hoog. Bekleed een grillpan met folie. Schenk de sojasaus, het sinaasappelsap, de sherryazijn en witte wijn in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en kook het 2-3 min., of tot het dikker wordt. 2 Lepel het mengsel over de zalmfilets en gril ze 7-10 min. (afhankelijk van de dikte van de filets), of tot ze net gaar zijn en de bovenkant gekaramelliseerd is; bestrijk ze intussen af en toe met het mengsel. Bestrooi eventueel met sesamzaad.

VOOR 2 PERSONEN
5 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON
LEKKER MET GROENTE-MIESALADE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinaasappelgranita

vers geperst sap van 3 sinaasappels  dunne reepjes sinaasappelschil, voor de garnering 1 el citroensap Instructies 1 Schenk het s...