dinsdag 18 april 2017

Wilde rijst salade

  • 40 g wilde rijst, afgespoeld
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 10 cm komkommer, ontdaan van zaadjes
  • 1/2 tl dijonmosterd, fijngehakt
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 3 trostomaten, ontdaan van zaadjes,
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 rode ui, gesnipperd 
  • zout
  • 2 el gehakte verse bladpeterselie
  • 2 el gehakte verse oregano
  • 2 el gehakte verse munt


Instructies

1 Kook de rijst in kokend water met wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem iets afkoelen. 2 Schep de rijst in een kom en voeg de komkommer, tomaten, ui en kruiden toe. 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar, voeg peper en zout toe en schenk de dressing over de salade. Schep het geheel door elkaar.

VOOR 2 PERSONEN
20 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinaasappelgranita

vers geperst sap van 3 sinaasappels  dunne reepjes sinaasappelschil, voor de garnering 1 el citroensap Instructies 1 Schenk het s...