donderdag 6 april 2017

Maleisische kipcurry

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, geraspt
  • 4 kippenbouten
  • 2 tl geraspte verse gemberwortel
  • 2 grote tenen knoflook, geperst
  • 1 stengel citroengras, geschild, gekneusd met de achterkant van een mes
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemompeuien,
  • gespleten scherp chilipoeder
  • 1 pili-pilipeper, fijngehakt
  • 1,5 dl halfvolle kokosmelk
  • 1 dl groentebouillon
  • zout
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el gehakte verse koriander

Instructies


1 Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de ui toe en bak hem 5 min. met het deksel schuin op de pan. Voeg de kippenbouten toe en bak ze ongeveer 5 min., of tot ze rondom goudbruin zijn; keer ze regelmatig. Neem ze uit de pan. 2 Voeg de gember, knoflook, het citroengras, de specerijen en pili-pilipeper toe en bak ze al roerend 2 min. Voeg 3 eetlepels water toe en verhit het mengsel 2 min. 3 Leg de kippenbouten weer in de pan en voeg de kokosmelk, bouillon en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het gerecht met het deksel schuin op de pan 40 min. sudderen, of tot de kip gaar is en de saus ingekookt en dikker geworden is; roer af en toe. 4 Roer het limoensap erdoor. Warm het gerecht door. Garneer met koriander.

VOOR 2 PERSONEN
8 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON LEKKER MET ZILVERVLIESRIJST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinaasappelgranita

vers geperst sap van 3 sinaasappels  dunne reepjes sinaasappelschil, voor de garnering 1 el citroensap Instructies 1 Schenk het s...