woensdag 3 mei 2017

Geroosterd lamsvlees in Mediterraanse stijl

  • 550 g ontbeende lamsbout
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout  
  • 2 el gehakte verse
  • oregano
  • 8 kleine romatomaten
  • 2 el gehakte verse
  • 2 el pijnboompitten
  • rozemarijn geroosterd (naar wens)

Instructie


1 Stop de knoflook en kruiden in de holte van de lamsbout. Bind touw om de bout en steek de laurierblaadjes eronder. Wrijf de bout in met de helft van de olie, bestrooi hem met peper en zout en zet 1-2 uur afgedekt in de koelkast. 2 Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de resterende olie in een koekenpan, voeg de lamsbout toe en braad hem rondom bruin. Leg de bout in een braadslee en bedek hem met folie. Rooster hem 20 min. Verwijder de folie, schenk 1 dl water in de braadslee om het vlees sappig te houden en rooster de bout nog 35 min. Lepel er af en toe wat braadvocht over. 3 Schik 15 min. voor het einde van de bereidingstijd de tomaten rond de lamsbout. Laat het vlees 10 min. rusten en snijd het in plakjes. Serveer de tomaten en pijnboompitten erbij.

VOOR 4 PERSONEN
7 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinaasappelgranita

vers geperst sap van 3 sinaasappels  dunne reepjes sinaasappelschil, voor de garnering 1 el citroensap Instructies 1 Schenk het s...