- 140 g wit krabvlees, vers of uit blik
- 2 el gehakte verse koriander, plus extra voor de garnering
- 115 g kabeljauwfilet, gehakt
- 1 el eiwit 2 teentjes knoflook,gehakt
- versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 tl gedroogde gemalen
- zonnebloemolie, voor het chilipeper bakken
- 1 stengel citroengras, geschild, fijngehakt
- 1 el geraspte verse gemberwortel
- 2 el zoete chilisaus
- 1 el halfvolle crème fraiche
Instructies
1 Pureer het krabvlees, de kabeljauw, knoflook, chilipeper, het citroengras, de gember, koriander, het eiwit en wat peper en zout grof. Zet het 30 min. afgedekt in de koelkast. 2 Maak de dipsaus: meng beide ingrediënten. 3 Verhit wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, schep 3 volle eetlepels krabmengsel in de pan en druk de bergjes plat met een spatel. Bak de koekjes 3-4 min. per kant, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de andere koekjes bakt. 4 Serveer drie krabkoekjes per persoon met een lepel chilidipsaus erbij. Garneer met koriander.
VOOR 2 PERSONEN
14 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON
Geen opmerkingen:
Een reactie posten