woensdag 17 mei 2017

Auberginerolletjes met mozzarella en basilicum

  • 1 kleine aubergine
  • 2 el olijfolie, plus extra voor het besprenkelen
  • 85 g gerookte mozzarella, in 6 plakjes
  • 1 trostomaat, in 6 plakjes
  • 6 grote basilicumblaadjes
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 tl balsamicoazijn, voor het besprenkelen


Instructies


1 Snijd de aubergine overlangs in zes dunne plakken (buitenste plakken met schil niet meegerekend). Bestrooi de plakken met zout en laat ze 20 min. staan. Spoel ze af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. 2 Verwarm de grill voor op middelhoog tot hoog. Bekleed het rooster met folie, leg de plakken aubergine erop en bestrijk ze met olie. Gril ze 8-10 min., of tot ze zacht zijn; keer ze éénmaal en bestrijk ze indien nodig met extra olie. 3 Neem de plakken uit de grill, leg een plakje mozzarella en tomaat, en een basilicumblaadje op het midden en voeg peper en zout toe. Vouw de aubergine over de vulling en gril de rolletjes met de naad naar beneden 3 min., of tot de mozzarella smelt. Sprenkel er wat olijfolie en balsamicoazijn over.

VOOR 2 PERSONEN
4 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON
LEKKER MET EEN GEMENGDE SALADE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinaasappelgranita

vers geperst sap van 3 sinaasappels  dunne reepjes sinaasappelschil, voor de garnering 1 el citroensap Instructies 1 Schenk het s...